Η επιλογή πρέπει να γίνει από το πρώτο ράφι και όχι από το καλάθι...

Η επιδείνωση της υγείας του Ντάρκο Κοβάσεβιτς που πιθανότατα θα σημάνει το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζονται οι γιατροί που τον εξέτασαν εδώ στην Ελλάδα, κάνει επιτακτική την ανάγκη αγοράς ενός επιθετικού, η οποία δεν είναι εύκολη υπόθεση, αφού για να πάρεις μια μηχανή των γκολ, πρέπει να σκάσεις μια μηχανή που βγάζει χρήματα. Στην Ευρώπη, δύσκολα θα βρεθεί ομάδα στο μέσο της σεζόν -εκτός αν μιλάμε για Ρωσία ή χώρες που το πρωτάθλημα λόγο παγετού έχει διακοπεί- που να δώσει το πρώτο βιολί της. Συνεπώς είτε θα πρόκειται για κάποιον "Όσκαρ" της τάδε ή δείνα ομάδας που έχει ελάχιστες συμμετοχές και θέλει να τον ξεφορτωθεί.

Στην Λατινική Αμερική τα πράγματα είναι πιο απλά, έχεις χρήμα; παίρνεις παπάδες! Με την οικονομική κρίση που επικρατεί στην παγκόσμια αγορά, δεν υπάρχουν πλέον οι ίδιες ευκαιρίες για τα λαβράκια που κοστολογούνται με 10 και 15εκάτ. ευρώ. Αφήστε που όταν κάνεις διαπραγματεύσεις με Λατινική Αμερική μιλάς πάντα με δολάρια και όχι με ευρώ. Από την εποχή του Λοσάντα ίσχυε αυτό ίσως και παλαιότερα, συνεπώς πολύ εύκολα αυτά τα 5 ή 10 εκάτ. που ακούονται να αφορούν δολάρια, όπερ σημαίνει αισθητά λιγότερα σε ευρώ.

Ρευστό στην παρούσα φάση, δεν φαίνεται να υπάρχει, ακόμα και τον Γκέκα να πάρει, τον οποίο δεν θεωρώ κάτι το αξιόλογο, χρειάζονται 2εκάτ. ευρώ. Συνεπώς για να αποκτηθεί ένας ποδοσφαιριστής θα χρειαστεί να γίνει μια επένδυση, μια εισροή ρευστού από κάποια προκαταβολή χορηγίας, μια δανειόληψη κλπ.

Μέχρι τον Ιούνιο, ο Ολυμπιακός πρέπει να καταβάλει αρκετά εκατομμύρια ευρώ για δόσεις συμβολαίων σε ποδοσφαιριστές και ομάδες. Ενώ το τέλος του οικονομικού έτους είναι τον Μάρτιο όπου εκεί θα οριοθετηθεί μεγάλος αριθμός από το μπάτζετ της ομάδας για την επόμενη χρονιά.

Το θέμα είναι ποιοί είναι οι στόχοι της διοίκησης για την φετινή χρονιά. Θα επαναπαυθούμε στο πρωτάθλημα και πιθανότατα στο κύπελο, αφήνοντας στην άκρη το Ουέφα; Θεωρούμε πως η Σεντ Ετιέν ή η Μίλαν ή η Βέντερ Βρέμμης θα είναι το ταβάνι για την φετινή πορεία του Ολυμπιακού;

Συνεπώς βρισκόμαστε μπροστά σε δυο καταστάσεις.
Είτε κάνουμε μια φτηνή μεταγραφή πιθανότατα από τον εσωτερικό χώρο με σκοπό να βγει το πρωτάθλημα. Το +9 δίνει μια ασφάλεια, αλλά μια ενδεχόμενη απουσία του Ντιόγκο για 2-3 παιχνίδια μπορεί αυτή την διαφορά να την μετατρέψει σε εφιαλτική απόσταση αναπνοής από τους διώκτες μας, συνεπώς η ανάγκη απόκτησης ενός ακόμα σέντερ φορ είναι επιτακτική και αναγκαία.

Είτε κάνουμε ένα οικονομικό άνοιγμα ενισχύοντας την ομάδα, σε δυο θέσεις που υπάρχει σοβαρή έλλειψη. Προτεραιότητα είναι η θέση του επιθετικού και ανάλογα με την δαπάνη, μπορεί να κινηθεί για έναν αμυντικό μέσο, έστω και από αυτούς που ακούγονται από το εσωτερικό.

Η ουσία όμως είναι να γίνει προσεκτική επιλογή, να μην φορτωθούμε κανένα παλτό και αρχίσουμε πάλι τα τραγελαφικά αφιερώματα. Στην ιστορία των μεταγραφών του Ολυμπιακού επί εποχής Κόκκαλη, σπανίως δεν έχει βγει ο ακριβός ποδοσφαιριστής. Αντίθετα μπορώ να θυμηθώ δεκάδες περίπτωσεις φτηνών μεταγραφών που δεινοπαθούσαμε να τους λύσουμε τα συμβόλαια.

RedArmy


Υ.Γ. Ντάρκο σιδερένιος σε περιμένουμε να επιστρέψεις κοντά μας