Θέλει χρόνο και υπομονή

Αρκετοί ήταν αυτοί που γιούχαραν τους παίκτες στον αγώνα του Μπάσκετ μεταξύ των αιωνίων στο ΣΕΦ. Σίγουρα η διαφορά του σκορ ήταν μεγάλη, η απόδοση των περισσότερων παικτών τραγική και πολλοί έσπευσαν να απαξιώσουν τους παίκτες.
Υπήρχαν μάλιστα και δικαιολογίες τύπου: αυτοί είναι οι παίκτες του Γκέρσον, η ομάδα δεν έχει προλάβει να αφομοιώσει τα συστήματα του νέου προπονητή, δεν ξέρουν να παίζουν άμυνα κλπ.
Σίγουρα η αλήθεια είναι κάπου στην μέση, σίγουρα για την εικόνα της ομάδας στο προχθεσινό παιχνίδι έχει μικρότερη ευθύνη ο Παναγιώτης Γιαννάκης που μέσα σε 2 εβδομάδες έχει δώσει με τον Ολυμπιακό 4 αγώνες φωτιά και ο γολγοθάς συνεχίζεται.
Σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να περιμένεις να παίξει ο Ολυμπιακός όπως θέλει ο Γιαννάκης, θα πρέπει όμως να σταματήσουν οι δικαιολογίες περί της ικανότητας των παικτών αλλά και να χρεωθεί η διαχείρηση του υλίκού από τον προηγούμενο προπονητή ως αίτιο αποτυχίας. Σίγουρα υπάρχουν αρκετές δικαιολογίες, για να πάει όμως μπροστά η ομάδα θα πρέπει να δουν άπαντες την πραγματικότητα.
Ο Ολυμπιακός έχει πέντε σημαντικότατες απουσίες, τους δυο βασικούς του σέντερ (Σκορτσιανίτη-Τσακαλίδη), τον βασικό του σουτινγκ γκαρντ (Ματσιγιάουσκας), το βασικό του τριάρι (Γουντς) και βέβαια έναν πολυτιμότατο παίκτη για την ευρώπη (Σεϊμπουτις) που προέρχεται από τον πάγκο αλλά μπορεί να δώσει λύσεις, κυρίως στα μεγάλα παιχνίδια. Πόσους από αυτούς μπορεί να έχει στα επόμενα παιχνίδια της Ευρωλίγκας και στα play Off του πρωταθλήματος, κανείς δεν ξέρει.
Το να δημιουργηθεί μια ομάδα που θα πάρει τα ινία στην Ελλάδα στην παρούσα φάση είναι δύσκολο. Είναι όμως και συνάμα μεγάλη πρόκληση να ξεπεράσεις τον πύχη που έχει βάλει ο μεγάλος σου αντίπαλος.
Η ουσία είναι πως πρέπει να μπουν σωστές βάσεις για μια ομάδα που θα παίζει ορθολογικό μπάσκετ και θα μπορεί διαμέσω του ομαδικού παιχνιδιού να βγάζει φάσεις. Το πάθος υπάρχει, ο κόσμος υπάρχει, η στόφα υπάρχει, το ταλέντο υπάρχει το μόνο που χρειάζεται είναι η σκληρή δουλειά από παίκτες και προπονητή και υπομονή από τον κόσμο.
RedArmy