Δεν ακυρώνεται η πορεία του θρύλου

Αρκετοί βγήκαν εχθές και σήμερα σε ραδιόφωνα, εφημερίδες, forum στο internet και προσπάθησαν να απαξιώσουν τον Ολυμπιακό, βασιζόμενοι στην χθεσινή του εμφάνιση.
Η αλήθεια είναι πως ο Ολυμπιακός εχθές για 60 λεπτά ήταν απαγοητευτικός, μπορούσε όμως να κάνει κάτι γι' αυτό; Όλος ο κόσμος που παρακολούθησε εχθές τον αγώνα είδε πως αυτή η ομάδα μπροστά είχε καθαρόαιμα. Είναι τυχαίο που ο Λάμπαρντ, Ντρογκμά, Τζο Κόουλ και Καλού κάλυψαν έκαστος απόσταση 9,5 χιλιομέτρων; Πλάκα κάνουμε βρε παιδιά; Στα πρώτα πέντε λεπτά η ομάδα δεν μπορούσε να αλλάξει πάσα, η πίεση ήταν ασφυκτική και έλλειπαν παίκτες που μπορούσαν να κρατήσουν το τόπι ή να πάρουν φάουλ. Οι απουσίες των Λούα-Λούα και Γκαλέτι δεν είναι δικαιολογίες, είναι όμως σημαντικές, ειδικά για μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός που έχει μικρό ρόστερ κατά παραγγελεία του προπονητή του. Φανταστείτε τι απουσίες είχε ο Ολυμπιακός εχθές Ραούλ Μπράβο, Λουτσιάνο Γκαλέτι, Λούα-Λούα αν θέλετε να μιλήσουμε με αριθμούς, οι τρεις συγγεκριμένοι ποδοσφαιριστές ήταν πάνω κάτω το 30% το μπάτζετ του Ολυμπιακού. Από αγωνιστική αξία ας μην το συζητήσουμε.
Δεν λέω πως αν οι τρεις τους έπαιζαν εχθές θα άλλαζε το αποτέλεσμα, πάλι η Τσέλσι θα παιρνούσε στην επόμενη φάση, η εμφάνιση της ήταν καταπληκτική, είμαι σίγουρος όμως πως η εικόνα του Ολυμπιακού θα άλλαζε άρδην, θα ήταν διαφορετικός.
Αυτό που πρέπει να γίνει τώρα, και θα γίνει, είναι να αξιολογηθεί η φετινή πορεία. Δεν είναι λίγο σε 8 αγώνες του Champion's League να έχεις μόλις 2 ήττες... Φέτος το πρόσημο ήταν θετικό: 3 νίκες, τρεις ισοπαλίες, 2 ήττες. Αυτό δεν ακυρώνεται με τίποτα, όσο και αν θέλουν οι διάφοροι παπαγάλοι να λένε τα δικά τους. Ο Ολυμπιακός ούτε δανεικούς έχει, ούτε εξάμηνα συμβόλαια κάνει, ούτε φυτώριο μεγάλων ομάδων είναι δίνωντας συμμετοχή σε ελπιδοφόρους ποδοσφαιριστές που δεν χωράνε στο ρόστερ μεγάλων κλάμπ. Ας ψάξουν να βρουν πότε προκρίθηκε η ομάδα τους στην φάση των ομίλων, πρέπει να είχαμε για νόμισμα την δραχμή και πρωθυπουργό τον Σημίτη τότε...
Η φετινή πορεία του Ολυμπιακού πρέπει να γίνει οδηγός για τα επόμενα χρόνια, στην παρούσα φάση θα πρέπει η ομάδα να παίξει καλό ποδόσφαιρο και εντός συνόρων και να γίνει ένας προγραμματισμός ώστε να ενδυναμωθεί το ρόστερ. Ακόμα θα πρέπει να ανανεωθεί σταδιακά και ο κορμός της ομάδας με 2-3 παίκτες αξίας, μπορεί να έχουμε παίκτες νεαρούς, ταλέντα και ελπιδοφόρους, κορμός όμως είναι ο Αντώνης, Ο Παρασκευάς, ο Ιεροκλής, ο Τζόλε, ο Ντάρκο και ο Τάσαρος. Το μέλλον ανήκει σε αυτόν τον Ολυμπιακό και δεν θα επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος.
RedArmy

Υ.Γ. Τι να πεις για αυτόν τον υπέροχο κόσμο...τι να πεις.....